
Cheesecake ρόδι
Υλικά
- μαρμελάδα ρόδι (έτοιμη ή χειροποίητη - βλέπε συνταγή)
- 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
- 100 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από 1/2 λάιμ
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα μπισκότα με το μίξερ μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στη σκόνη μπισκότου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε το μίγμα σε τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η βάση. Χτυπάμε με το μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από το λάιμ και το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο και ξαναβάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Όταν το cheesecake παγώσει καλά, το βγάζουμε από την φόρμα και απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα ρόδι (Βλέπε συνταγή).