Smoothie αποτοξίνωσης με φρέσκο ρόδι
Greek30 minutes1 hourSmoothie αποτοξίνωσης με φρέσκο ρόδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΡΟΦΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  2. Σερβίρουμε σε δύο μεγάλα ποτήρια και στολίζουμε με δυόσμο.
1 μπανάνα ώριμη1 φλ. παγωμένα φρούτα του δάσους1 κ.σ. σπόρους chia50 ml χυμό ροδιούΠερισσότερα
Ανθρακούχος χυμός ροδιού
Greek30 minutes1 hourΑνθρακούχος χυμός ροδιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Σε μία μεγάλη κανάτα προσθέτουμε τον χυμό λίτρου, το ανθρακούχο νερό, το λεμόνι και το δυόσμο.

Σερβίρουμε με πάγο.

1 λίτρο χυμός ροδιού330ml ανθρακούχο νερό1 λεμόνι σε ροδέλεςΦύλλα δυόσμουΠάγοςΠερισσότερα
Δροσιστικό Moctail  με ρόδι
Greek30 minutes1 hourΔροσιστικό Moctail με ρόδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Μοιράζουμε σε ίσα μέρη σε 4 ποτήρια τον χυμό ροδιού, τον χυμό πορτοκαλιού και το λάιμ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε παγάκια και σόδα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε για γαρνίρισμα τους σπόρους ροδιού και τις φέτες λάιμ.

240 ml χυμός ροδιούσπόρους από ρόδι60 ml χυμός πορτοκαλιού60 ml χυμός λάιμαναψυκτικό σόδαπαγάκιαλάιμ σε φέτεςΠερισσότερα
Αντιοξειδωτικό ρόφημα με πράσινο τσάι και ρόδι
Greek30 minutes1 hourΑντιοξειδωτικό ρόφημα με πράσινο τσάι και ρόδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Ετοιμάζουμε το πράσινο τσάι. Βράζουμε το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσινο τσάι. Αφαιρούμε τα φακελάκια τσαγιού ή αν έχουμε προσθέσει αποξηραμένο το στραγγίζουμε σε μια τσαγιέρα )και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ρόδι, το χυμό πορτοκάλι, το χυμό από μισό λεμόνι, το μέλι, το ξύλο κανέλας και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο. Το αντιοξειδωτικό ρόφημα με ρόδι διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 3 ημέρες.

3 κούπες χυμό ρόδι6 κούπες νερό5 φακελάκια ή 5 κουταλιές αποξηραμένο πράσινο τσάι ή βότανο της επιλογής μαςμισή κούπα χυμό πορτοκάλιχυμό από μισό λεμόνι1 κουταλιά μέλι1 ξύλο κανέλαΠερισσότερα
smothie rodiou
Greek30 minutes1 hourSmoothie ροδιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Τοποθετούμε το ρόφημα σε ποτήρια τα οποία βάζουμε στο ψυγείο.

Το ρόφημα σερβίρεται δροσερό γαρνίροντας με σπόρια ροδιού και φύλλα δυόσμου.

100ml χυμό ρόδι200 γρ. γιαούρτι2 κ.γ. μέλισπυριά ροδιούφύλλα δυόσμουΠερισσότερα
Punch με ρόδι
Greek30 minutes1 hourPunch με ρόδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Ρίχνουμε τη σόδα σε μία μεγάλη κανάτα και προσθέτουμε μέσα το χυμό ρόδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τους σπόρους του ροδιού και τις φέτες από τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τον πάγο, στολίζουμε με φύλλα δενδρολίβανου και σερβίρουμε.

350 ml χυμό ρόδι½ κούπα σπόρους ροδιού50 γρ. ζάχαρη1,8 λίτρα αναψυκτικό σόδας με λεμόνιπορτοκάλια, κομμένα σε φέτεςφρέσκα φύλλα δενδρολίβανου4 κούπες με πάγοΠερισσότερα
Σαλάτα με πλιγούρι και ρόδια
Greek30 minutes1 hourΣαλάτα με πλιγούρι και ρόδια
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | STARTERS

Χρόνος: 30'
Μερίδα: οικογενειακή

Υλικά:
•    200 γρ. πλιγούρι
•    3 κλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φέτες
•    8 κ.σ. ελαιόλαδο
•    ½ σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
•    4 κ.σ. κουκουνάρι
•    50 γρ. παρμεζάνα
•    100 γρ. κάστανα βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια 
•    Σπόροι από 1,5 ρόδι 
•    Ψιλοκομμένα μυρωδικά (δυόσμο, ρίγανη)
•    1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
•    1 κύβο κοτόπουλο200 ml νερό
•    1 κ.σ. βούτυροαλάτιπιπέρι1 λεμόνι


Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος και στη συνέχεια σοτάρουμε το πλιγούρι για 5 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο βούτυρο. Διαλύουμε τον κύβο ζωμού κοτόπουλου σε βραστό νερό, τον διαλύουμε και τον ρίχνουμε στο τηγάνι με το πληγούρι περιμένοντας να πάρουν μαζί τα υλικά μια βράση. Αφαιρούμε το τηγάνι πάλι και καλύπτουμε καπάκι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι, ρίχνουμε τα κάστανα για λίγα λεπτά και μετά τα κουκουνάρια. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες μαζί με το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά και τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, ρίγανη). Τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι, το πλιγούρι, το ρόδι, ξύσμα και λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Τρίβουμε παρμεζάνα από πάνω και σερβίρουμε.

Περισσότερα
Σαλάτα σπανάκι με κοτόπουλο και ρόδι
Greek30 minutes1 hourΣαλάτα σπανάκι με κοτόπουλο και ρόδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | STARTERS

Χρόνος: 5'
Μερίδα: οικογενειακή

Υλικά:
•    350 γραμ. baby σπανάκι (1συσκευασία)
•    1 φλ. ρόδι καθαρισμένο
•    1 ½ φλ. μαγειρεμένο κοτόπουλο (βραστό ή ψητό) κομμένο σε μικρές μπουκιές
•    Τριμμένη παρμεζάνα
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    1 πορτοκάλι
Για τη βινεγκρέτ ρόδι:
•    5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
•    200 γρ. χυμό ρόδι
•    20 γρ. γρεναδίνη
•    20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
•    180 γρ. ηλιέλαιο
•    180 γρ. ελαιόλαδο
•    Αλάτι
________________________________________
Εκτέλεση:
Για τη σαλάτα σπανάκι με κοτόπουλο, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, το σπανάκι, το μαγειρεμένο κοτόπουλο, τους σπόρους ροδιού, φετούλες από το μισό πορτοκάλι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ ροδιού*, την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
*Για τη βινεγκρέτ ρόδι
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, το συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη, το ξίδι, και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Περισσότερα
Σαλάτα λαχανικών με σως ροδιού
Greek30 minutes1 hourΣαλάτα λαχανικών με σως ροδιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | STARTERS

Χρόνος: 40'
Μερίδα: οικογενειακή

Υλικά:
•    2 κόκκινες πιπεριές
•    1 πράσινη πιπεριά φλογέρα
•    3 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
•    150 γρ. μικρά φασόλια, ζεματισμένα
•    6 κ.σ. ελαιόλαδο
•    1 κ.γ. κανέλα
•    1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο ροδέλες
•    200 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
•    Σπόροι από 2 ρόδια
•    Λίγος μαϊντανός
•    *Για τη σως:
•    1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
•    2 κ.σ. σιρόπι ροδιού
•    5 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στη δυνατή σκάλα.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε, με το εξωτερικό τους στραμμένο προς τα πάνω, σε ένα ταψί, τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαυρίσουν, τις ξεφλουδίζουμε αφού κρυώσουν.
Βάζουμε τις μελιτζάνες στο ίδιο ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, κανέλα, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και ψήνουμε περίπου 30 λεπτά στους 180- 200 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Σε μια ρηχή πιατέλα απλώνουμε κάτω τις μελιτζάνες, τα φασόλια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, ρίχνουμε από πάνω τη φέτα και τους σπόρους ροδιού και περιχύνουμε με τη σως. Στολίζουμε με λίγο μαϊντανό.

 

Περισσότερα
european union

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

european pomegranate

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ' ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας (REA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies για την καλύτερη δυνατή περιήγησή σας.