Γλυκιά πίτα κρέμας με ρόδι
Υλικά
- 250γρ. φύλλο κρούστας
- 100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένοΓια την κρέμα
- 70ml γρ χυμό ροδιού
- 300ml γάλα ζαχαρούχο
- 350ml νερό
- 40γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50γρ. ζάχαρη
- 1 αβγό
- 50γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με βούτυρο ή μαργαρίνη (από τα 100γρ.) ένα ταψί διαστάσεων 30x20εκ. και απλώνουμε ένα φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα. Αλείφουμε με βούτυρο ή μαργαρίνη και επαναλαμβάνουμε με άλλα δύο φύλλα.
Συνεχίζουμε απλώνοντας ένα ένα τα φύλλα σουρωμένα, ραντίζοντας το καθένα με βούτυρο ή μαργαρίνη. Θα πρέπει να υπάρχει κενό με αέρα ανάμεσα στα φύλλα, να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους. Χαράζουμε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια για να εισχωρήσει η κρέμα και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Για την κρέμα: Αναμιγνύουμε με ένα σύρμα σε ένα μπολ το γάλα, το νερό, το χυμό ρόδι, τη ζάχαρη, το αβγό και τη βανιλίνη. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε λίγο το σιμιγδάλι με τα 50γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην καεί. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα με το γάλα. Ανακατεύετε με το σύρμα όσο να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο (αφού έχουν ψηθεί τα φύλλα για 20 λεπτά και έχουν ροδίσει ελαφρά και ρίχνουμε αμέσως το μίγμα. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά επιπλέον. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με τα σποράκια του ροδιού.