Μαρμελάδα ρόδι

Μαρμελάδα ρόδι

Greek30 minutes1 hourΜαρμελάδα ρόδιΕΠΙΔΟΡΠΙΑ - ΓΛΥΚΑ

Υλικά

  • 6 φλ. χυμό ρόδι
  • 2 ρόδια κόκκινα καθαρισμένα
  • 2 μήλα ψιλοκομμένα
  • 3 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
  • Σπόροι ροδιού από 1 ρόδι
  • 3 βάζα με καπάκι (250 ml) (αποστειρωμένα και ζεστά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά καρέ. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν πουρές το μήλο. Τότε, προσθέτουμε το χυμό και μερικούς σπόρους ροδιού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση και να βράσει για επιπλέον 15 λεπτά και να πυκνώσει ελαφρά. Προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Γεμίζουμε με προσοχή (με γάντι φούρνου) αποστειρωμένα ζεστά βάζα μέχρι πάνω (τα βράζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 5-10 περίπου λεπτά), με την καυτή μαρμελάδα ρόδι. Σφραγίζουμε τα βάζα με το καπάκι τους και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Διατηρείται κλειστή στο βάζο της σε δροσερό και σκιερό σημείο για αρκετούς μήνες. Εφόσον ανοιχθεί πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο.

european union

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

european pomegranate

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ' ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας (REA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies για την καλύτερη δυνατή περιήγησή σας.