
Πανακότα με χυμό ροδιού
Υλικά
- 100 γρ. χυμός ροδιού
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- 2 κ.γ. χυμός λεμονιού
- Σπόροι ροδιούΓια το γλυκό:
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γρ. φρέσκο γάλα
- 60 γρ. ζάχαρη
- 7 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 2 στικς βανίλιας
Εκτέλεση
Για το γλυκό:
Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να φουσκώσουν. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Κόβουμε τα στικς βανίλιας στη μέση με ένα μαχαίρι, βγάζουμε τα σπόρια και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τον λοβό. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά και αποσύρουμε.
Στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε το μείγμα της πανακότας να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά (να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου) και αφαιρούμε τα στικς βανίλιας. Γεμίζουμε ειδικά φορμάκια με το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Για το dressing ροδιού:
Φυλάμε χωριστά 2 κ.σ. από τον χυμό ροδιού και ρίχνουμε τον υπόλοιπο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Ταυτόχρονα, διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και στον χυμό ροδιού που κρατήσαμε. Ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ στο σιρόπι και ανακατεύουμε.Μόλις πάρει βράση το μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς, για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τους σπόρους ροδιού.