
Σπιτική κρέμα με χυμό ροδιού
Υλικά
- 500 ml χυμός ροδιού
- 5 κ.σ. κορν φλάουρ
- 5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- Σπόροι ροδιού
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον χυμό ροδιού, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρις ότου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Να έχει ελαφρώς ρευστή μορφή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Βάζουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και σπόρους ροδιού. Σερβίρουμε την κρέμα χλιαρή ή κρύα.