
Κιμαδοπίλαφο με ρόδι στη φόρμα
Υλικά
- 5 φλιτζανάκια του καφέ χυμό ροδιού
- 1 ρόδι ξεσποριασμένο
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο πέννες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
- 700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε μικρά κομμάτια
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πράσο (το λευκό μέρος), κομμένο κατά μήκος και μετά σε φέτες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο αλεύρι
- ξηρό ανθότυρο τριμμένο ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής σας
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε τον κιμά, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να κομματιαστεί καλά ο κιμάς και να ροδίσει.
Σβήνουμε με χυμό ρόδι , ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ντοματάκια με το χυμό τους και το τριμμένο καρότο. Μόλις το μίγμα πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Προσθέτουμε το ρύζι, 400-450ml βραστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το ρύζι να γίνει και να απορροφήσει σχεδόν όλο το υγρό. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας, το τυρί κρέμα, τους σπόρους ροδιού και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το κιμαδοπίλαφο σε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.