
Μοσχαράκι με πράσο και σάλτσα ροδιού
Υλικά
- 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού
- 150 ml σιρόπι ροδιού
- 2-3 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
- 1 κιλό μοσχαράκι (ελιά) κομμένο σε κύβους
- 3 πράσα, ψιλοκομμένα
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας Αλεύρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτί Πουρές Πατάτας για το σερβίρισμα
- 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
- 1 ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
- 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα πράσα σε μια κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και τους προσθέτουμε το μισό χυμό του ροδιού. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
Ανακατεύουμε το Αλεύρι με αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα για να αλευρωθούν από όλες τις πλευρές.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν παντού, προσθέτουμε τα πράσα μαζί με το ζουμί τους και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι κι αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας (υπολογίστε περίπου 2-3 ώρες σε μέτρια φωτιά). Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας με το γάλα και το νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.