Μοσχαράκι με πράσο και σάλτσα ροδιού

Μοσχαράκι με πράσο και σάλτσα ροδιού

Greek30 minutes1 hourΜοσχαράκι με πράσο και σάλτσα ροδιούΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού
  • 150 ml σιρόπι ροδιού
  • 2-3 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
  • 1 κιλό μοσχαράκι (ελιά) κομμένο σε κύβους
  • 3 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας Αλεύρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας για το σερβίρισμα
  • 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα πράσα σε μια κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και τους προσθέτουμε το μισό χυμό του ροδιού. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.

Ανακατεύουμε το Αλεύρι με αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα για να αλευρωθούν από όλες τις πλευρές.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν παντού, προσθέτουμε τα πράσα μαζί με το ζουμί τους και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι κι αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας (υπολογίστε περίπου 2-3 ώρες σε μέτρια φωτιά). Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας με το γάλα και το νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

european union

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

european pomegranate

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ' ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας (REA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies για την καλύτερη δυνατή περιήγησή σας.