
Πέννες με κοτόπουλο και ρόδι
Υλικά
- 5 φλιτζανάκια του καφέ χυμό ροδιού
- 1 ρόδι ξεσποριασμένο
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο πέννες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
- 700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε μικρά κομμάτια
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πράσο (το λευκό μέρος), κομμένο κατά μήκος και μετά σε φέτες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο αλεύρι
- ξηρό ανθότυρο τριμμένο ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής σας
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε ελαφρά. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μετά τα κομματάκια του κοτόπουλου. Σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σβήνουμε με το χυμό του ροδιού και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δύο τρεις κουταλιές της σούπας τριμμένο ανθότυρο ή άλλο τυρί. Βράζουμε λίγο ακόμα το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα του και να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τα μισά σποράκια ροδιού.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε για λίγο και σερβίρουμε σε πιάτα προσθέτοντας λίγο μαϊντανό και μερικούς σπόρους ροδιού ακόμα. Συνοδεύουμε με επιπλέον τυρί τριμμένο.