
Ταμπουλέ με ρόδι και γλυκόξινο κοτόπουλο
Greek30 minutes1 hourΤαμπουλέ με ρόδι και γλυκόξινο κοτόπουλοΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ
Υλικά
- Για τη σαλάτα ταμπουλέ
- 1 φλ. πλιγούρι
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κ.σ. χυμός ροδιού
- 5 τοματίνια
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 2 φρέσκα μικρά κρεμμυδάκια
- 1 φλ. σπόροι ροδιού
- ΑλάτιΓια το μαριναρισμένο κοτόπουλο
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- ¼ κ.γλ. πάστα σκόρδου
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
- Μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Για τη σαλάτα ταμπουλέ
- Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό. Αφήνουμε 10 λεπτά να πιει τα υγρά του και να φουσκώσει.
- Το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας και έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και τα τοματίνια και τα προσθέτουμε στο πλιγούρι.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε το ρόδι.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο το μπαλσάμικο ξίδι, χυμό ροδιού και την κρέμα βαλσαμικού.
- Παγώνουμε το ταμπουλέ για λίγο στο ψυγείο.
- Χτυπάμε τα υλικά της μαρινάδας σε γουδί και αλείφουμε πολύ καλά το φιλέτο.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο από 15 λεπτά μέχρι μερικές ώρες.
- Ψήνουμε το λεπτό φιλέτο σε καυτό αντικολλητικό σκεύος (γκριλιέρα ή τηγάνι) σε μέτρια φωτιά για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Για το κοτόπουλο
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τη σαλάτα με το κοτόπουλο και το φρέσκο θυμάρι.