
Πράσινη σαλάτα με ρόδι και καραμελωμένα σύκα
Greek30 minutes1 hourΠράσινη σαλάτα με ρόδι και καραμελωμένα σύκαSTARTERS
Υλικά
- Για τη σαλάτα
- 1 συσκευασία πράσινη σαλάτα
- 50 γρ. ταλαγάνι ή χαλούμι
- 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
- Σπόροι ροδιού, από ένα ρόδιΓια τα καραμελωμένα σύκα
- 4 φρέσκα σύκα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδιΓια το dressing
- 3 κ.σ. σιρόπι από τα σύκα ή κρέμα βαλσάμικο με σύκο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμός ροδιού
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Για τα καραμελωμένα σύκα
- Κόβουμε τα σύκα στη μέση, τα βάζουμε σε μικρό καυτό τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη κι αφήνουμε να λιώσει για 2-3 λεπτά.
- Αναποδογυρίζουμε τα σύκα κι αφήνουμε για 3 λεπτά να καραμελώσουν.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι.
- Ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι, το αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα σύκα να κρυώσουν.
- Το σιρόπι των σύκων αφού κρυώσει, το προσθέτουμε στο dressing.
Για το dressing
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε τα υλικά του dressing και τα ανακατεύομε καλά.
Για τη σαλάτα
- Πλένουμε τη σαλάτα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα σύκα, τα αμύγδαλα και τους σπόρους ροδιού.
- Προσθέτουμε το ταλαγάνι σε φέτες, αφού πρώτο το ψήσουμε σε σχαροτήγανο και από τις δύο μεριές.
- Περιχύνουμε το dressing στη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε