Ριζότο με σαφράν και ρόδι

Ριζότο με σαφράν και ρόδι

Greek30 minutes1 hourΡιζότο με σαφράν και ρόδιΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Υλικά

Εκτέλεση

Χρόνος: 30'
Μερίδα: οικογενειακή

Υλικά:
•    1½ φλ. ρύζι αρμπόριο
•    Σκόνη σαφράν στη μύτη από ένα κ.γλ.
•    1 φλ. σπόροι ροδιού
•    1/2 φλ. κουκουνάρι
•    1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
•    2½ φλ. ζωμό κοτόπουλου από 2 κύβους
•    5 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
•    1 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
•    1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
•    Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
•    Λίγες σταφίδες
________________________________________
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τους κύβους με νερό μέχρι να γίνουν ζωμός. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο 
και όταν κάψει ελαφρώς προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σαφράν. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το ρύζι 
ανακατεύοντας για λίγο και προσθέτουμε το ζεστό ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι, 
περίπου για 15 λεπτά. Στα τελευταία λεπτά προσθέτουμε την παρμεζάνα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τους σπόρους ροδιού, το κουκουνάρι (καβουρδισμένο) και ανακατεύουμε ελαφρά. 
Αδειάζουμε το μίγμα σε μία πιατέλα, στολίζουμε με σταφίδες και σερβίρουμε.

european union

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

european pomegranate

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ' ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας (REA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies για την καλύτερη δυνατή περιήγησή σας.