Σαλάτα με πλιγούρι και ρόδια

Σαλάτα με πλιγούρι και ρόδια

Greek30 minutes1 hourΣαλάτα με πλιγούρι και ρόδιαSTARTERS

Υλικά

Εκτέλεση

Χρόνος: 30'
Μερίδα: οικογενειακή

Υλικά:
•    200 γρ. πλιγούρι
•    3 κλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φέτες
•    8 κ.σ. ελαιόλαδο
•    ½ σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
•    4 κ.σ. κουκουνάρι
•    50 γρ. παρμεζάνα
•    100 γρ. κάστανα βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια 
•    Σπόροι από 1,5 ρόδι 
•    Ψιλοκομμένα μυρωδικά (δυόσμο, ρίγανη)
•    1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
•    1 κύβο κοτόπουλο200 ml νερό
•    1 κ.σ. βούτυροαλάτιπιπέρι1 λεμόνι


Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος και στη συνέχεια σοτάρουμε το πλιγούρι για 5 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο βούτυρο. Διαλύουμε τον κύβο ζωμού κοτόπουλου σε βραστό νερό, τον διαλύουμε και τον ρίχνουμε στο τηγάνι με το πληγούρι περιμένοντας να πάρουν μαζί τα υλικά μια βράση. Αφαιρούμε το τηγάνι πάλι και καλύπτουμε καπάκι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι, ρίχνουμε τα κάστανα για λίγα λεπτά και μετά τα κουκουνάρια. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες μαζί με το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά και τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, ρίγανη). Τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι, το πλιγούρι, το ρόδι, ξύσμα και λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Τρίβουμε παρμεζάνα από πάνω και σερβίρουμε.

european union

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

european pomegranate

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ' ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας (REA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies για την καλύτερη δυνατή περιήγησή σας.