Γλυκιά πίτα κρέμας με ρόδι
Greek30 minutes1 hourΓλυκιά πίτα κρέμας με ρόδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ - ΓΛΥΚΑ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με βούτυρο ή μαργαρίνη (από τα 100γρ.) ένα ταψί διαστάσεων 30x20εκ. και απλώνουμε ένα φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα. Αλείφουμε με βούτυρο ή μαργαρίνη και επαναλαμβάνουμε με άλλα δύο φύλλα.

Συνεχίζουμε απλώνοντας ένα ένα τα φύλλα σουρωμένα, ραντίζοντας το καθένα με βούτυρο ή μαργαρίνη. Θα πρέπει να υπάρχει κενό με αέρα ανάμεσα στα φύλλα, να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους. Χαράζουμε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια για να εισχωρήσει η κρέμα και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Για την κρέμα: Αναμιγνύουμε με ένα σύρμα σε ένα μπολ το γάλα, το νερό, το χυμό ρόδι, τη ζάχαρη, το αβγό και τη βανιλίνη. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε λίγο το σιμιγδάλι με τα 50γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην καεί. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα με το γάλα. Ανακατεύετε με το σύρμα όσο να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο (αφού έχουν ψηθεί τα φύλλα για 20 λεπτά και έχουν ροδίσει ελαφρά και ρίχνουμε αμέσως το μίγμα. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά επιπλέον. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με τα σποράκια του ροδιού.

250γρ. φύλλο κρούστας100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένοΓια την κρέμα70ml γρ χυμό ροδιού300ml γάλα ζαχαρούχο350ml νερό40γρ. σιμιγδάλι ψιλό50γρ. ζάχαρη1 αβγό50γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη½ κουτ. γλυκού βανιλίνηΠερισσότερα
Κέικ με χυμό ροδιού
Greek30 minutes1 hourΚέικ με χυμό ροδιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ - ΓΛΥΚΑ

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το ηλιέλαιο με την ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το ξύσμα πορτοκαλιού. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό ροδιού. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και προσθέτουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για μία ώρα περίπου (μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό).Αφού κρυώσει καλά, το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε πιατέλα.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε το γλάσο μας. Για πιο πηχτό μείγμα προσθέτουμε παραπάνω ζάχαρη άχνη. Περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και διακοσμούμε με σπόρους ροδιού και ξύσμα πορτοκαλιού.

250ml χυμό ρόδι500γρ αλεύρι φαρίνα250ml ηλιέλαιο3 αυγάξύσμα από ένα πορτοκάλι2 κούπες καστανή ζάχαρη1 κούπα ζάχαρη άχνηΣπόροι ροδιούΝερόΠερισσότερα
Πανακότα με χυμό ροδιού
Greek30 minutes1 hourΠανακότα με χυμό ροδιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ - ΓΛΥΚΑ

Για το γλυκό:
Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να φουσκώσουν. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Κόβουμε τα στικς βανίλιας στη μέση με ένα μαχαίρι, βγάζουμε τα σπόρια και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τον λοβό. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά και αποσύρουμε.

Στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε το μείγμα της πανακότας να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά (να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου) και αφαιρούμε τα στικς βανίλιας. Γεμίζουμε ειδικά φορμάκια με το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Για το dressing ροδιού:
Φυλάμε χωριστά 2 κ.σ. από τον χυμό ροδιού και ρίχνουμε τον υπόλοιπο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.

Ταυτόχρονα, διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και στον χυμό ροδιού που κρατήσαμε. Ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ στο σιρόπι και ανακατεύουμε.Μόλις πάρει βράση το μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς, για τουλάχιστον 2 ώρες.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τους σπόρους ροδιού.

100 γρ. χυμός ροδιού100 γρ. ζάχαρη1 κ.γ. κορν φλάουρ 2 κ.γ. χυμός λεμονιούΣπόροι ροδιούΓια το γλυκό:350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%150 γρ. φρέσκο γάλα60 γρ. ζάχαρη7 γρ. φύλλα ζελατίνης2 στικς βανίλιαςΠερισσότερα
Σπιτική κρέμα με χυμό ροδιού
Greek30 minutes1 hourΣπιτική κρέμα με χυμό ροδιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ - ΓΛΥΚΑ

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον χυμό ροδιού, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρις ότου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Να έχει ελαφρώς ρευστή μορφή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Βάζουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και σπόρους ροδιού. Σερβίρουμε την κρέμα χλιαρή ή κρύα.

500 ml χυμός ροδιού5 κ.σ. κορν φλάουρ5 κ.σ. καστανή ζάχαρη 1 βανίλια Ξύσμα από μισό λεμόνιΣπόροι ροδιούΠερισσότερα
Απολέπιση προσώπου με ρόδι
Greek30 minutes1 hourΑπολέπιση προσώπου με ρόδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΡΟΔΙ

Αναμείξτε τους σπόρους ροδιού με τη ζάχαρη και διαλύστε τα καλά με ένα κουτάλι. Προσθέστε το έλαιο αβοκάντο και ανακατέψτε. Εφαρμόστε με απαλές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό.

½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμός ροδιού½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη2 κουταλάκια του γλυκού έλαιο αβοκάντοΠερισσότερα
Μάσκα ενυδάτωσης με ρόδι
Greek30 minutes1 hourΜάσκα ενυδάτωσης με ρόδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΡΟΔΙ

Αναμείξτε όλα τα υλικά και εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για 5-10 λεπτά και μετά αφαιρέστε τη με δροσερό νερό.

1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι2 κουταλιές της σούπας χυμό από ρόδιΠερισσότερα
Μάσκα αντιγήρανσης με ρόδι
Greek30 minutes1 hourΜάσκα αντιγήρανσης με ρόδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΡΟΔΙ

Αναμείξτε όλα τα υλικά καλά και εφαρμόστε τη μάσκα για 15 λεπτά στο πρόσωπό σας. Αφαιρέστε τη με δροσερό νερό.

Χυμό ρόδι ένα φλυτζάνι του καφέ2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο1 κουταλάκι του γλυκού μέλιΠερισσότερα
Λεύκανση με ρόδι
Greek30 minutes1 hourΛεύκανση με ρόδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΡΟΔΙ

Ανακατέψτε το χυμό ροδιού με το ελαιόλαδο και εφαρμόστε τοπικά στις περιοχές που έχετε πρόβλημα (κηλίδες, πανάδες).

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από ρόδι1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδοΠερισσότερα
european union

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

european pomegranate

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ' ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας (REA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies για την καλύτερη δυνατή περιήγησή σας.