Φρυγανισμένη μπαγκέτα με κρέμα τυριού και ρόδι
Greek30 minutes1 hourΦρυγανισμένη μπαγκέτα με κρέμα τυριού και ρόδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | STARTERS

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Για το φρυγανισμένο ψωμί στο τηγάνι, κόβουμε πρώτα τη μπαγκέτα σε διαγώνιες φέτες και τις περιχύνομε με λίγο λάδι.
  2. Τις βάζουμε σε ζεστό τηγάνι και τις ψήνουμε και από τις μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Χτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, τον χυμό ροδιού και το αλατοπίπερο και ραντίζουμε ελαφρά το φρυγανισμένο ψωμί.
  4. Αλείφουμε κάθε φέτα με λίγο τυρί κρέμα.
  5. Ραντίζουμε με κρέμα βαλσάμικου ρόδι και γαρνίρουμε με φρέσκα βότανα και σπόρους ροδιού.
1 μπαγκέτα½ φλ. κρέμα βαλσάμικου 1 κ.σ. χυμός ροδιού1 φλ. κατίκι ή άλλο τυρί κρέμαΛίγους σπόρους ροδιού για το γαρνίρισμαΛίγα φύλλα φρέσκου μαϊντανού¼ φλ. ελαιόλαδο2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδιΑλάτιΠιπέριΠερισσότερα
Εορταστική σαλάτα με φρέσκο ρόδι
Greek30 minutes1 hourΕορταστική σαλάτα με φρέσκο ρόδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | STARTERS

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Για τη σαλάτα

  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε σαλατιέρα.
  2. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το ρόδι και τα καρύδια.

Για το dressing

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σως, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, τον χυμό ροδιού και το βαλσαμικό ξίδι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Για τη σαλάτα Μισό λάχανο λευκό ψιλοκομμένο 2 καρότα τριμμένα 1 ξινόμηλο ψιλοκομμένο 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο 1 φλ. ρόδια καθαρισμένα ½ φλ. καρύδια Για το dressing 2 κ.σ. μαγιονέζα 1 κ.γ. μουστάρδα 4 κ.σ. γιαούρτι 1 κ.γ. βαλσαμικό ξίδι 1 κ.γλ. χυμός ροδιού Περισσότερα
Πράσινη σαλάτα με ρόδι και καραμελωμένα σύκα
Greek30 minutes1 hourΠράσινη σαλάτα με ρόδι και καραμελωμένα σύκα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | STARTERS

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Για τα καραμελωμένα σύκα

  1. Κόβουμε τα σύκα στη μέση, τα βάζουμε σε μικρό καυτό τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  2. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη κι αφήνουμε να λιώσει για 2-3 λεπτά.
  3. Αναποδογυρίζουμε τα σύκα κι αφήνουμε για 3 λεπτά να καραμελώσουν.
  4. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι.
  5. Ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι, το αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα σύκα να κρυώσουν.
  6. Το σιρόπι των σύκων αφού κρυώσει, το προσθέτουμε στο dressing.

Για το dressing

Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε τα υλικά του dressing και τα ανακατεύομε καλά.

Για τη σαλάτα

  • Πλένουμε τη σαλάτα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τα σύκα, τα αμύγδαλα και τους σπόρους ροδιού.
  • Προσθέτουμε το ταλαγάνι σε φέτες, αφού πρώτο το ψήσουμε σε σχαροτήγανο και από τις δύο μεριές.
  • Περιχύνουμε το dressing στη σαλάτα.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
Για τη σαλάτα1 συσκευασία πράσινη σαλάτα50 γρ. ταλαγάνι ή χαλούμι2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλουΣπόροι ροδιού, από ένα ρόδιΓια τα καραμελωμένα σύκα4 φρέσκα σύκα1 κ.σ. ζάχαρη2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδιΓια το dressing3 κ.σ. σιρόπι από τα σύκα ή κρέμα βαλσάμικο με σύκο4 κ.σ. ελαιόλαδο2 κ.σ. χυμός ροδιούΑλάτιΠερισσότερα
Πράσινη σαλάτα με dressing από χυμό ροδιού
Greek30 minutes1 hourΠράσινη σαλάτα με dressing από χυμό ροδιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | STARTERS

Για το dressing ροδιού:
Σε ένα κατσαρολάκι καραμελώνουμε τη ζάχαρη και ρίχνουμε το χυμό ροδιού. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σαλάτα:
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Αφού κρυώσει το dressing ροδιού, το περιχύνουμε στη σαλάτα και σερβίρουμε.

Για τη σαλάτα:1 συσκευασία ανάμεικτη πράσινη σαλάτα7 αποξηραμένα σύκα7 φέτες προσούτοΠαρμεζάνα σε flakesΚρουτόνΣπόροι ροδιούΕλαιόλαδοΑλάτι και πιπέριΓια το dressing ροδιού:150ml χυμός ροδιού2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρηΠερισσότερα
Χούμους με παντζάρι και ρόδι
Greek30 minutes1 hourΧούμους με παντζάρι και ρόδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | STARTERS

Σε μπλέντερ, χτυπάμε το σκόρδο μέχρι να γίνει ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τα ρεβίθια και το χυμό ροδιού και πολτοποιούμε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το ταχίνι και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και από πάνω γαρνίρουμε με τα σπόρια ροδιού.

•½ φλιτζάνι χυμό ροδιού120gr ρεβίθια χονδρά βρασμένα2 παντζάρια μαγειρεμένα1 κ. σ. ελαιόλαδο2 σκελίδες σκόρδο5 κ.τ.σ. ταχίνι3 κουταλιές της σούπας φρέσκα σπόρια ροδιού για το σερβίρισμαΠερισσότερα
Ριζότο με σαφράν και ρόδι
Greek30 minutes1 hourΡιζότο με σαφράν και ρόδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Χρόνος: 30'
Μερίδα: οικογενειακή

Υλικά:
•    1½ φλ. ρύζι αρμπόριο
•    Σκόνη σαφράν στη μύτη από ένα κ.γλ.
•    1 φλ. σπόροι ροδιού
•    1/2 φλ. κουκουνάρι
•    1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
•    2½ φλ. ζωμό κοτόπουλου από 2 κύβους
•    5 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
•    1 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
•    1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
•    Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
•    Λίγες σταφίδες
________________________________________
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τους κύβους με νερό μέχρι να γίνουν ζωμός. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο 
και όταν κάψει ελαφρώς προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σαφράν. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το ρύζι 
ανακατεύοντας για λίγο και προσθέτουμε το ζεστό ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι, 
περίπου για 15 λεπτά. Στα τελευταία λεπτά προσθέτουμε την παρμεζάνα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τους σπόρους ροδιού, το κουκουνάρι (καβουρδισμένο) και ανακατεύουμε ελαφρά. 
Αδειάζουμε το μίγμα σε μία πιατέλα, στολίζουμε με σταφίδες και σερβίρουμε.

Περισσότερα
Ψητός σολωμός με ρόκα, αβοκάντο και σάλτσα ροδιού
Greek30 minutes1 hourΨητός σολωμός με ρόκα, αβοκάντο και σάλτσα ροδιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Χρόνος: 1 ώρα
Μερίδα: οικογενειακή
Υλικά:
•    4 μερίδες φιλέτο σολωμού
•    ½ φλιτζάνι νερό
•    500 γρ ρόκα
•    4 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κομμάτια
•    300 γρ μοτσαρέλα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
•    16 μικρές ντοματούλες κίτρινες cherry
•    Aλάτι, Πιπέρι
•    Ελαιόλαδο
•    Σπόρους από ένα ρόδι ΑΣΟΠ
*Για τη βινεγκρέτ ρόδι:
•    5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
•    200 γρ. χυμό ρόδι ΑΣΟΠ
•    20 γρ. γρεναδίνη
•    20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
•    180 γρ. ηλιέλαιο
•    180 γρ. ελαιόλαδο
•    Αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε από τυχόν αγκάθια, πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε από πριν τα φιλέτα σολωμού. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε τα φιλέτα σολωμού με ελάχιστο λάδι και ψήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ενναλακτικά βάζουμε το σολωμό σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στο γκριλ.
Βάζουμε σε ένα μπωλ τη ρόκα καλά πλυμένη, τη μοτσαρέλα σε κομμάτια, το αβοκάντο σε κομμάτια, τις ντοματουλες, τους σπόρους ροδιού, περιχύνουμε με τη βινεγκρετ ροδιού και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε μια πιατέλα τα φιλέτα σολωμού και συνοδεύουμε με την δροσιστική σαλάτα.
Για τη βινεγκρέτ ρόδι
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, το συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη, το ξίδι, και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

 

Περισσότερα
Ταμπουλέ με ρόδι και γλυκόξινο κοτόπουλο
Greek30 minutes1 hourΤαμπουλέ με ρόδι και γλυκόξινο κοτόπουλο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Για τη σαλάτα ταμπουλέ

  1. Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με ζεστό νερό. Αφήνουμε 10 λεπτά να πιει τα υγρά του και να φουσκώσει.
  2. Το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας και έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και τα τοματίνια και τα προσθέτουμε στο πλιγούρι.
  4. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το ρόδι.
  5. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο το μπαλσάμικο ξίδι, χυμό ροδιού και την κρέμα βαλσαμικού.
  6. Παγώνουμε το ταμπουλέ για λίγο στο ψυγείο.
  7. Για το κοτόπουλο

    1. Χτυπάμε τα υλικά της μαρινάδας σε γουδί και αλείφουμε πολύ καλά το φιλέτο.
    2. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο από 15 λεπτά μέχρι μερικές ώρες.
    3. Ψήνουμε το λεπτό φιλέτο σε καυτό αντικολλητικό σκεύος (γκριλιέρα ή τηγάνι) σε μέτρια φωτιά για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
    4. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε τη σαλάτα με το κοτόπουλο και το φρέσκο θυμάρι.

Για τη σαλάτα ταμπουλέ1 φλ. πλιγούρι¼ φλ. ελαιόλαδο2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο2 κ.σ. χυμός ροδιού5 τοματίνια½ ματσάκι μαϊντανό2 φρέσκα μικρά κρεμμυδάκια1 φλ. σπόροι ροδιούΑλάτιΓια το μαριναρισμένο κοτόπουλο1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο¼ κ.γλ. πάστα σκόρδου3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικούΜουστάρδαΑλάτιΠιπέριΠερισσότερα
Μοσχαράκι με πράσο και σάλτσα ροδιού
Greek30 minutes1 hourΜοσχαράκι με πράσο και σάλτσα ροδιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Σοτάρουμε τα πράσα σε μια κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και τους προσθέτουμε το μισό χυμό του ροδιού. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.

Ανακατεύουμε το Αλεύρι με αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα για να αλευρωθούν από όλες τις πλευρές.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν παντού, προσθέτουμε τα πράσα μαζί με το ζουμί τους και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι κι αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας (υπολογίστε περίπου 2-3 ώρες σε μέτρια φωτιά). Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας με το γάλα και το νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

1 φλιτζάνι χυμό ροδιού150 ml σιρόπι ροδιού2-3 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού1 κιλό μοσχαράκι (ελιά) κομμένο σε κύβους3 πράσα, ψιλοκομμένα5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο1 κουτ. σούπας Αλεύρι 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο1 κουτί Πουρές Πατάτας για το σερβίρισμα3 φλιτζ. τσαγιού νερό1 ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα25 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυροαλάτι, πιπέριΠερισσότερα
european union

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

european pomegranate

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ' ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας (REA). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies για την καλύτερη δυνατή περιήγησή σας.